Obsah hořčíku v ovoci je v mg na 100g. Uvedený obsah je orientační. Odvíjí se od způsobu pěstování a lokality.
Ananas, syrový 12,3
Banán syrový, bez slupky, 27,1
Borůvky, syrové 6,2
Broskve, syrové 9,2
Citrón, syrový, bez slupky 8,6
Datle 43,4
Grapefruit, syrový, bílý 9,3
Grapefruit, syrový, růžový 8,9
Hroznové víno, červené, zelené, bez zrníček 8,0
Hrušky, syrové 7,2
Jablka, syrová, se slupkou 5,1
Jahody 13,3
Kiwi, čerstvé 17,1
Maliny 22,0
Mandarinky, syrové 11,9
Meloun cukrový 10,0
Meloun vodní 11,6
Meruňky sušené, sýřené 31,4
Meruňky, syrové 11,4
Nektarinky, syrové 8,8
Ostružiny 20,1
Pomeranč, syrový 9,9
Švestky syrové 7,6
Třešně, sladké, syrové 10,3